Erop uit

De omgeving van Hezingen biedt genoeg mogelijkheden om deze te voet of met de fiets te verkennen. Twente heeft een schitterende afwisselende natuur met landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en een rijk coulisselandschap. De combinatie van stad, grensstreek en platteland maakt Twente uniek. Voor het huren van fietsen kunt u terecht bij Westerhof Tweewielers in Vasse!

Interessante links

Voor de leukste uitgaanstips, agenda en fietsroutes bekijk je de VVV websites hieronder.

http://www.vvvtubbergen.nl/

http://www.ootmarsum-dinkelland.nl/

Fietsenroutes

Route 1: Fietsen door het Springendal

Een mooi rondje door het Twentse vanuit Weerselo. Je fietst onder meer langs het historische stadje Ootmarsum en door het natuurgebied Springendal.

Route 2: Molenroute Tubbergen Kort (Noord Twente)

Wind- en watermolens zijn verbonden met Tubbergen. Met deze route fietst je langs de 3 van 7 overgebleven wind- en watermolens in de gemeente Tubbergen.

Please enter a valid URL and title for your button.

Please enter a valid URL and title for your button.

Wandelen

Er zijn vanaf de centrale parkeerplaats van Het Springendal (bij de brandtoren, begin Vlasbeekweg) veel verschillende wandelroutes te lopen door het bosrijke gebied. Hier staat een bord met de routes en lengte. De routes variëren in lengte, van 3,6 km tot 7,6 km.

Langs bronnen en grafheuvels (Noord Twente)

Een prachtige wandeling vol historie, van grafheuvels tot grenspalen en kommiezenhut en overweldigend mooie natuur, met bronnetjes, houtwallen en heide.

Please enter a valid URL and title for your button.

Openlucht
museum

Een levend museum, direct aan de rand van het centrum van Ootmarsum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven. Waar zich ooit de tuinen van de roemruchte havezathe Het Hoge Huys te Ootmarsum bevonden, brengen nu een groot aantal authentieke streekgebonden vakwerkgebouwen de tijd van toen tot leven. Meer info

Eten

Wil je lekker eten in de buurt? Probeer dan eens de kaart van onderstaande restaurants!

Gasterijdebakker in Vasse, De Liskoel in Vasse,  Postelhoek in Oud Ootmarsum, Watermolen Bels in Mander en Tante Sien in Vasse.